Magyarország egyik vezető készbeton gyártójaként a legjobb minőségű betontípusokat kínáljuk ügyfeleink számára. Aktuális árlistánkat itt érheti el!

Betonról

Szolgáltatások

Árlisták

Referenciák

 

Mi is az a beton?

A beton egy mesterségesen előállított, inhomogén, kőszerű anyag.

Hidraulikus kötőanyag, víz, adalékanyag, kiegészítőanyagok, betonadalékszer keverékéből készült építőanyag, amely az alkotók összekeverésekor lágy, alakítható ( frissbeton). Megfelelő mértékű tömörítés, bedolgozás után felveszi a zsaluzat által biztosított alakot. Bizonyos idő után, megfelelő körülmények között megköt, kővé keményedik, megszilárdul (megszilárdult-, illetve szilárd beton). Általában nagy nyomóerők felvételére alkalmas, ellenben húzóerőkkel szemben kis ellenálló képességgel rendelkezik. Acélbetéttel való együttdolgozása révén vasbeton szerkezetekben húzóerők felvételére is képes. A beton tulajdonságai – az összetétellel, a kezelési móddal, szállítással, bedolgozással, utókezeléssel- tervezhetőek, de figyelembe kell venni, hogy a kor függvényében változnak.

A beton „romló” áru. A frissbetont megkeverése után záros határidőn belül be kell dolgozni. A frissbeton jellemzője a konzisztencia és a konzisztencia eltarthatósága, az összetartó képesség és a bedolgozhatóság. 

A megszilárdult beton jellemzője a porozitás, pórustartalom, kapillaritás. Ennek megfelelő kialakítása befolyásolja a beton tartósságát. A beton pórusszerkezete kihatással van a beton szilárdsági jellemzőire (nyomó-, húzó-, hajlító-húzó, hasító-, nyíró- és tapadó szilárdságra) és fagyállóságára. A tömörség, a kapillaritás szerepet játszik továbbá a vízzáróságban, vízfelvételben és vízfelszívásban, az agresszív közeggel szembeni ellenállásban. 

A porozitás mértéke befolyásolja a zsugorodási jellemzőket, a repedésre való hajlamot, a lassú alakváltozási jellemzőket. Számolni kell a hő okozta alakváltozásokkal. A hideg-meleg periódusok váltakozása repedések megjelenéshez vezethet, amelyek az összezáródás megakadályozása révén állandósulhatnak, illetve növekedhetnek. Gátolt alakváltozások révén is repedések megjelenésével kell számolni.

A különböző betonfajták széles spektrumát nyujtjuk vásárlóinknak:

CKT, Szivattyúzható beton, résbeton, vízzáró beton, különleges beton, acélszálas beton, bazaltbeton, szulfátálló beton, kavicsbeton keverék, fagyálló beton, vízzáró beton, könnyűbeton, nagyszilárdságú beton, öntömörödő beton, látszó beton, padlóbeton, acélszál adagolású beton, bazaltbeton, padlóbeton, MSZ 4719-1982 és az MSZ 4798-1:2004 szabványoknak megfelelő beton.

  

Szolgáltatások

Termékeinket üzemeinkben vagy helyszínre szállítva, továbbá szivattyúzva kínáljuk, a mindenkori Vásárló által megkívánt szigorú minőségellenőrzési vizsgálatok mellett.

 

Telephelyek

A 34 üzemből álló országos hálózatunk garancia arra, hogy mindig az Önhöz legközelebb eső megoldást választhassa.

 

Árlisták

Magyarország egyik vezető készbeton gyártójaként a legjobb minőségű betontípusokat kínáljuk ügyfeleink számára.

Aktuális árlistánkat itt érheti el!

 

Referenciák

Számtalan családi és társasház mellett megannyi középület, ipari csarnok és bevásárlóközpont bizonyítja szakértelmünket az ország minden pontján.