Beton rendelés / Szolgáltatási útmutatónk

SZOLGÁLTATÁSI ÚTMUTATÓ

Tisztelt Partnerünk!

Köszönjük, hogy termékeink iránt érdeklődik! Engedje meg, hogy röviden bemutassuk szolgáltatásainkat! Útmutatónk célja továbbá az, hogy ismertessük a CEMEX azon üzletpolitikáját, miszerint Társaságunk minden apró részletet megoszt vevőivel: nincsenek „rejtett költségek”, felesleges folyamatok. Elkötelezettek vagyunk partnereink elégedettsége iránt, ezért mindig csak azt ajánljuk Önöknek, ami a munkájukhoz valóban szükséges és elengedhetetlen.

Kik vagyunk?

A CEMEX a világ egyik vezető építőanyag gyártója, több mint 100 év tapasztalatával vagyunk jelen a világ több mint 50 országában. Kiváló minőségű termékeinket, valamint megbízható és magas színvonalú szolgáltatásainkat Amerikában, Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában egyaránt ismerik és elismerik. A világ számos országában gyártunk és értékesítünk cementet, transzportbetont, térkövet, bányatermékeket. Több mint 100 nemzettel állunk kereskedelmi kapcsolatban. 

Felelősségvállalás

Küldetésünk egyúttal nagy felelősség is a különböző társadalmi szereplők, valamint környezetünk iránt. A munkahelyi kockázatokat hatékony egészségvédelmi és munkabiztonsági rendszerrel csökkentjük. Nagy hangsúlyt fektetünk az üzleti partnereinkkel, hatóságokkal és civil szervezetekkel folytatott nyílt és őszinte kommunikációra. 

Környezettudatosság

A CEMEX elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ezért mindent elkövetünk, hogy a telephelyeinken a környezetterhelés mértékét csökkentsük. Ennek elérése érdekében folyamatosan felülvizsgáljuk és fejlesztjük gyártási technológiánkat. Magas színvonalú termékeink a hosszú távú építési megoldásokat részesítik előnyben. Napjainkban az építmények teljes életciklusa kerül egyre inkább előtérbe, e tekintetben a cement és a beton a legjobb választás gazdaságossági és ökológiai szempontból egyaránt.

   

Betonszállító tehergépjármű törtfuvar elszámolása

Törekszünk a betonszállító gépjárműveink szállítókapacitásának optimális kihasználtságára, csökkentve Megrendelőink költségeit a törvényi előírások betartása mellett. Ennek érdekében minimum szállítási díjat határozunk meg, gépjármű fajtától függően. Célunk, hogy az Ön építkezésének ütemezett kiszolgálásával költséghatékonyabbá tegyük a kivitelezést. 

Betonszállító tehergépjármű munkahelyen töltött állásideje 

A betontechnológiai és szabványi előírásoknak megfelelően gyártott normál betonkeverékeink esetén a beton kiadásától számított 2 óra eltarthatóságot biztosítunk. Amennyiben az építkezés üteme meghaladja a díjmentes ürítési időt, úgy a betonszállító tehergépjármű további üzemdíját felszámítjuk.

Visszaszállított beton szétmosási költsége

Abban az esetben, ha a Vevő által megrendelt és az építkezés helyszínére kiszállított beton meghaladja a szükséges mennyiséget, a többletet telephelyünkre vissza kell szállítani és szét kell mosni. A betonkeverék szétmosásának és az így keletkező anyag kezelésének díját számítjuk fel.

Betonszivattyú ki- és beállás elszámolása és minimális számlázási ideje 

Betonszivattyús bedolgozás esetén a szivattyú építkezés helyszínén elöltött munkaórán kívül felmerül a mobil betonszivattyú építkezés helyszínére való közlekedésének és a telephelyére való visszatérésének további üzemóradíja. A betonszivattyú ki- és beállásának elszámolása segíti azt a törekvésünket, hogy az Ön építkezésére a legközelebb található szivattyút diszponáljuk, ezzel csökkentve a betonszivattyú közlekedési díját. Betonszivattyúink elszámolásánál az előre meghatározott minimális üzemóradíjat és a ki- és beállási óradíjat számítjuk fel.

Betonszivattyú csőtelepítésének elszámolása

Amennyiben a betonszivattyús bedolgozás esetén az építkezés helyszíne és a munka kivitelezhetősége megköveteli a szivattyúra csatlakoztatott csővezeték telepítését, úgy a csővezeték bérleti díját a telepített csővezeték folyóméter díjában számoljuk el.

Útdíj és behajtási engedélyek díja

Számos esetben az építkezés megközelítése útdíj- és/vagy behajtási engedély köteles. Az engedélyeket az építkezés ütemezésének és a Megrendelő igényeinek megfelelően szerezzük be és számoljuk fel, hogy ezzel is csökkentsük a beruházás költségeit.

Expressz szállítási díj

Abban az esetben, ha nem tervezett, azonnali betonkiszolgálásra van szüksége és lehetőségünk van további fuvarkapacitások bevonására, úgy kizárólag az ebből fakadó többletköltségeinket számítjuk fel.

Éjszakai műszakpótlék

Szükség esetén a munkanapokra érvényes nyitva tartásunkon túli betonkiszolgálást is biztosítjuk az Ön részére. Ebben az esetben kizárólag a műszakpótlékból eredő többletköltségeinket számoljuk fel.

Hétvégi műszakpótlék

Amennyiben az Ön építkezése megkívánja, úgy biztosítjuk a jogszabályoknak megfelelően történő hétvégi kiszolgálást. Ebben az esetben a műszakpótlékból és az üzemnyitásból eredő többletköltségeinket számoljuk fel.

Munkaidőn kívüli időpontra megrendelt, de lemondott betonigény lemondási díja

A nyitva tartáson túli megrendelt beton kiszállításának lemondása esetén az alapanyag-beszállítóink várakozási díját számítjuk fel.

Téli munkavégzésre alkalmas betonreceptúra díja

Szabványi és betontechnológiai követelményeknek megfelelő, hideg időben alkalmazható betonreceptúrák többletköltségét számítjuk fel.

Adalékanyag és keverővíz fűtése

Betonüzemeink alkalmasak a betonkeverékek alapanyagainak fűtésére. A hőmérsékletnek és a Megrendelői elvárásoknak megfelelően az adalékanyagok és/vagy a keverővíz fűtését is biztosítani tudjuk.

Teljesítésigazolás kiállításának adminisztrációs díja

Partnereink számára nyújtott adminisztrációs segítség, hozzájárulhat a határidőre történő teljesítéshez és a pontos elszámolás nyomon követéséhez.

Laborszolgáltatás

Megrendelőink rendelkezésére állunk adalékanyag- és betontechnológiai laborszolgáltatással, valamint szaktanácsadással. Laborszolgáltatásunkkal az Ön építkezését a tervezés-kivitelezés-átadás folyamatában tudjuk segíteni. Laborhátterünk biztosíték a szabványoknak megfelelő Megrendelői igények kiszolgálására, valamint az építkezés betontechnológiai koordinálására.

Környezetvédelmi díj

Kérjük, hogy legyen partnerünk a környezetvédelem érdekében tett erőfeszítéseinkben! Az Ön által fizetett díjat, saját forrásainkkal kiegészítve kizárólag a környezetterhelés csökkentésére fordítjuk.